Overslaan en naar de inhoud gaan

Schotse hooglander neemt vrouw op de hoorns

Geplaatst opmaandag 7 mei 2018 - 22:03

Een wandelaar is zondag in de Schinveldse bossen op de hoorns genomen door een Schotse hooglander. De vrouw uit Brunssum raakte daarbij gewond.

De vrouw heeft het incident gemeld bij de politie, gemeente Onderbanken en Natuurmonumenten, schrijft LOO-tv.

Te grazen genomen
De Brunssumse liep met haar aangelijnde hond door het gebied waar ook de runderen lopen. Een van de Schotse hooglanders kwam in een keer op haar afgestormd, weet de lokale omroep. De vrouw kon niet op tijd wegkomen en werd toen te grazen genomen. "Toen ik eenmaal op de grond lag draaide hij zich gelukkig om en liep weg. Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had", vertelt ze aan de redactie van LOO-tv.

Wat precies haar verwondingen waren is niet bekend. Natuurmonumenten gaat in overleg met Free Nature, dat de grazers in Schinveld beheert, het voorval onderzoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen