Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoten gelost bij arrestatie Weert, terreurverdachte gewond

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 11:48

Tijdens het aanhouden van vier terreurverdachten is één persoon gewond geraakt. Dat zegt burgemeester Jos Heijmans van Weert.

Tijdens de politieactie is donderdagmiddag veel verzet gepleegd, er is ook geschoten.

Aanhouding
De verdachten zijn aangehouden op een parkeerplaats aan de Trancheeweg in Weert. "Het is waarschijnlijk een locatie waar de mannen elkaar vaker troffen", zegt Heijmans.

Kermis geen doelwit
De schrik zat er donderdag goed. "Het schiet natuurlijk gelijk door je hoofd dat de kermis het doelwit zou kunnen zijn. Het is een groot evenement, de één na grootste kermis van het land. Logisch dat iedereen die link legt. Alleen volgens de informatie die we nu hebben, was de aanslag niet gericht op de kermis." Wat de locatie voor een eventuele aanslag wel was, is nog niet bekend.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'

Video: L1

Veiligheidsmaatregelen
Volgens de burgemeester zijn de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen aangescherpt voor de kermis die vrijdag begint. "Dit is ingegeven door de aanslagen van de afgelopen jaren in Europa. Je moet dan denken aan roadblocks en cameratoezicht."

'Laat u niet leiden door terroristen'
Heijmans kan de bezoekers geen garantie geven dat er niets gebeurt. "Maar ik kan iedereen wel beloven dat we uiterst scherp zullen zijn en dat we zaak goed in de gaten houden. Ik doe een oproep aan alle bezoekers: laat u niet leiden door de terroristen."

Lees ook: Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen