Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoten gelost bij arrestatie Weert, terreurverdachte gewond

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 11:48

Tijdens het aanhouden van vier terreurverdachten is één persoon gewond geraakt. Dat zegt burgemeester Jos Heijmans van Weert.

Tijdens de politieactie is donderdagmiddag veel verzet gepleegd, er is ook geschoten.

Aanhouding
De verdachten zijn aangehouden op een parkeerplaats aan de Trancheeweg in Weert. "Het is waarschijnlijk een locatie waar de mannen elkaar vaker troffen", zegt Heijmans.

Kermis geen doelwit
De schrik zat er donderdag goed. "Het schiet natuurlijk gelijk door je hoofd dat de kermis het doelwit zou kunnen zijn. Het is een groot evenement, de één na grootste kermis van het land. Logisch dat iedereen die link legt. Alleen volgens de informatie die we nu hebben, was de aanslag niet gericht op de kermis." Wat de locatie voor een eventuele aanslag wel was, is nog niet bekend.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans: 'We staan op scherp'

Video: L1

Veiligheidsmaatregelen
Volgens de burgemeester zijn de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen aangescherpt voor de kermis die vrijdag begint. "Dit is ingegeven door de aanslagen van de afgelopen jaren in Europa. Je moet dan denken aan roadblocks en cameratoezicht."

'Laat u niet leiden door terroristen'
Heijmans kan de bezoekers geen garantie geven dat er niets gebeurt. "Maar ik kan iedereen wel beloven dat we uiterst scherp zullen zijn en dat we zaak goed in de gaten houden. Ik doe een oproep aan alle bezoekers: laat u niet leiden door de terroristen."

Lees ook: Burgemeester: 'Aanslag was niet gericht op Weert'

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen