Overslaan en naar de inhoud gaan

Schot op Bandidos bij Dug-Out: eis vier jaar cel

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 21:30

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Maastricht vier jaar celstraf geëist tegen Theo van M. (56) uit Kerkrade.

Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op vijftien leden van motorclub Bandidos.

Ontkennen
Dat het Van M. was die op 7 mei 2015 vanuit bikercafé Dug Out in Sittard heeft geschoten op bijna het volledige chapter van de Bandidos staat voor officier van justitie Henk Peters vast. Dat de voormalig president van de rivaliserende motorclub Red Devils hardnekkig blijf ontkennen, verandert niets aan zijn standpunt.

Van M. zou vanuit het café door een ruit een kogel op de mannen hebben afgevuurd. Dat zijn schot niemand verwondde, was volgen Peters meer geluk dan wijsheid. De kogel miste twee Bandidos op een haar na.

Afschrikken
Advocaat Fred Beulen vroeg zijn cliënt bij gebrek aan bewijs vrij te spreken. Mocht de rechtbank toch oordelen dat Van M. heeft geschoten dan moet ze hem ontslaan van rechtsvervolging. "De schutter, wie dat ook was, wilde de belagers afschrikken. Die afranseling moest stoppen. Dit is een klassiek voorbeeld van noodweer."

Volgens Theo van M. moet er nog iemand anders met een wapen in het café zijn geweest. Dat hij een pistool had, moest hij wel toegeven. De bewakingscamera’s laten daar geen twijfel over.

Onvindbaar
De vermeende schutter zegt dat hij wel heeft willen dreigen, maar niet heeft geschoten. Het pistool is sinds de gebeurtenissen, waarbij vijftien
Bandidos drie rivalen afrosten onvindbaar. Theo van M. hoort op 20 januari of hij ook daadwerkelijk vier jaar de cel in moet.

Meer over de rechtszaak tegen Theo van M. vind je zaterdag in De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Geen Bandidos maar Red Devil schoot bij café in Sittard'
Video: Uitspraak dug out (3 februari 2017)
OM in hoger beroep tegen schutter Bandidos
Geen straf voor schieten op leden Bandidos
Verdachte schietpartij bij café Sittard op vrije voeten
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen