Overslaan en naar de inhoud gaan

Schorsing dreigt voor rellende leerlingen Maastricht

Geplaatst opdonderdag 19 april 2018 - 19:50

De leerlingen van VMBO Maastricht die met schoolmeubilair door de aula hebben gegooid, hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd.

Ze gingen woensdag door het lint tijdens de laatste schooldag.

Politie
Een groepje leerlingen had een geluidsbox met harde muziek op het schoolplein gezet. De schoolleiding greep in omdat er nog examens aan de gang waren. Daarna liep het uit de hand. Op een filmpje dat rondgaat op het internet is te zien hoe leerlingen stoelen en andere spullen door de kantine gooien. De politie werd gebeld en agenten hielden de boel in de gaten maar hoefden niet in te grijpen.

Strafwerk
Voor de leerlingen die zich misdroegen zijn straffen uitgedeeld. Zo mogen ze niet aanwezig bij de laatste feestelijke activiteiten en ook moeten ze strafwerk op school maken. Voor sommigen dreigt zelfs schorsing.

Een passende straf is volgens de school lastig omdat de leerlingen hun eindexamens er al op hebben zitten. Als ze die goed gemaakt hebben, hoeven ze dus ook niet meer op school terug te komen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen