Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoorsteenbrand slaat om zich heen in woning Puth

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 19:35

Een schoorsteenbrand in een woonboerderij in Puth groeide dinsdagavond in mum van tijd uit tot een vuurzee.

De brand in de woning aan de Onderste Puth brak rond 18:45 uur uit.

Aanvankelijk dachten de bewoners dat het om een schoorsteenbrand ging. Toen er uit de spouwmuren rook begon te komen, werd meteen groot alarm geslagen.

Ramen en deuren dicht
Er kwamen meerdere blusvoertuigen van de brandweer aan te pas om de vlammen onder controle te krijgen. Dat lukte rond 21:00 uur. Intussen werden de omliggende panden natgehouden. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden tegen de rook. Een eenheid van de brandweer heeft metigen verricht naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen die mogelijk vrijkomen. Ze deden dat in Doenrade en Windraak maar er werd geen gevaar gesignaleerd.

Volgens een correspondent in Puth zag het er niet naar uit dat de bewoners dezelfde avond terug konden keren naar hun woning. De schade door de brand leek te groot. Ook een aangrenzende woning raakte flink beschadigd door de uitslaande brand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen