Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonspringster Inge Jansen naar halve finale WK

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 7:20

Schoonspringster Inge Jansen heeft bij de WK in Gwangju de halve finale gehaald op de 3-meterplank.

De schoonspringster uit Maasbracht kwam in de kwalificatie tot een score van 288,15 punten, waarmee ze zich als tiende plaatste voor de halve finale.

Eerste twaalf
Daar mogen achttien schoonspringsters aan meedoen. De Nederlandse moet later op donderdag bij de eerste twaalf eindigen om vrijdag de finale te mogen springen.

Wereldkampioen
Bij de WK van twee jaar geleden in Boedapest haalde Jansen de finale. Ze zette daarin met 307,85 punten de achtste score neer. De Chinese Shi Tingmao, de wereldkampioene van Boedapest 2017, scoorde in Gwangju het beste in de kwalificatie met 357,90 punten. Haar landgenote Wang Han kwam na vijf sprongen tot 356,40 punten.

Synchroonspringen
Jansen haalde eerder deze week in Zuid-Korea met Celine van Duijn de finale bij het synchroonspringen vanaf de 3-meterplank. Het Nederlandse duo eindigde daarin op de zevende plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen