Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonspringfinalist Inge Jansen: 'Het is ons gelukt'

Geplaatst opzaterdag 31 juli 2021 - 11:30

De Roermondse Inge Jansen staat zondag in de olympische finale schoonspringen. Het is voor het eerst in 33 jaar dat een Nederlandse dat presteert. In 1988 sprong Daphne Jongejans, de zus van de coach van Inge Jansen, in Seoel zich bij de laatste negen.

Jansen vertelt dat haar coach Edwin Jongejans inderdaad wel eens verteld heeft over zijn zus. "Ik zag aan zijn gezicht dat hij heel blij is dat het mij nu ook is gelukt", zei Jansen, die zich in het Tokyo Aquatics Centre als negende kwalificeerde voor de finale van zondag op de 3-meterplank. "Edwin is een coach die heel zelfverzekerd is, ook naar mij toe. Hij zegt dan: kom op, je kan dit. En het is ons gelukt. Want uiteindelijk doe je dit natuurlijk met elkaar."

Lees ook: Schoonspringster Jansen plaatst zich voor olympische finale

Iets scherper
De Europees kampioene van 2019 op de 3-meterplank kwam na vijf stabiele sprongen uit op een puntentotaal van 301,90. "Ik heb geen grote fouten gemaakt, alleen wat schoonheidsfoutjes. Dat wil je hebben in zo'n veld. Ik hoop zondag in de finale nóg iets scherper te zijn, maar voor nu ben ik heel tevreden."

Genieten
Jansen (27) gaat in de finale, die om 08.00 uur Nederlandse tijd begint, onbevangen springen. "Ik wil vooral heel erg genieten van de mooiste sport die er is. Lekker springen, genieten van dit fantastische moment en hopelijk mezelf weer verbeteren. Deze finaleplaats is een extra bekroning voor al het werk van de afgelopen jaren."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen