Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonmoedermoord door huisarts opnieuw voor de rechter

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 13:35

In de zaak rond de zogenoemde 'schoonmoedermoord' speelt mogelijk het testament een belangrijke rol. Een 60-jarige Maastrichtse huisarts wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, zijn echtgenote en een notaris van valsheid in geschrifte.

Op 6 november dient een regiezitting bij de rechtbank in Roermond, waarin de zaak tegen de huisarts en zijn vrouw (55) wordt behandeld. Een week later is de notaris aan de beurt.

Testament
Omdat de notaris erbij betrokken is, gaat dat waarschijnlijk over het testament maar dat wil een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) niet bevestigen. "Dat komt tijdens de regiezitting aan de orde."

Lees ook: Van schoonmoedermoord verdachte huisarts opgepakt

Maastrichts verpleeghuis
De zaak draait om de dood van een toen 76-jarige vrouw in 2016. Op 29 juli van dat jaar overleed zij in het Maastrichtse verpleeghuis Martha Flora. Deze vrouw was destijds de aanstaande schoonmoeder van de huisarts. Die zou haar in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. De medicatie zou de dood van de vrouw hebben veroorzaakt, of op zijn minst hebben bespoedigd.

Voor de tweede keer vrij
Het OM heeft de huisarts al langer in het vizier. In mei 2018 werd hij nog vrijgelaten na een uitspraak van de rechtbank in Maastricht. Hij kwam toen voor de tweede keer vrij.

Lees ook: Van schoonmoedermoord verdachte huisarts weer vrijgelaten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen