Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schoonmaker in zak en as: veegwagen gestolen

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 19:48

Fietsers in Echt-Susteren moeten de komende weken maar afwachten of de fietspaden wel blad- en moddervrij zijn.

De veegwagen waarmee Hen van Wegberg in de gemeente de fietspaden begaanbaar houdt, is namelijk gestolen.

Reflectorpaaltjes
Van Wegberg heeft in Berkelaar zijn eigen schoonmaakbedrijfje. Met de omgebouwde, 20 jaar oude Mercedes Sprinter hield hij niet alleen de fietspaden modder- en ijsvrij, maar maakte hij bijvoorbeeld ook reflectorpaaltjes langs de weg schoon.

Aan de straat
"Maandagavond stond de veegwagen nog gewoon aan de straat", vertelt Van Wegberg. "Normaal staat 'ie op de binnenplaats waar ik bewakingscamera's heb, maar vanwege werkzaamheden kon dat niet. Dinsdagmorgen was de veegwagen verdwenen." De schoonmaker heeft aangifte van de diefstal gedaan, zo vertelt hij. Van de verzekering kreeg hij te horen dat de diefstal niet wordt vergoed. "Omdat hij aan de weg stond, krijg ik niks terug", aldus Van Wegberg.

Brood
Een bericht over de diefstal op Facebook is dinsdagavond al een kleine 100 keer gedeeld. "Ik hoop dat mensen de wagen nog ergens zien rijden en dat ik hem terugkrijg", zegt Van Wegberg. "Ik hoop het echt. Ik verdien met die wagen mijn brood!"

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen