Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schoonmaker in zak en as: veegwagen gestolen

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 19:48

Fietsers in Echt-Susteren moeten de komende weken maar afwachten of de fietspaden wel blad- en moddervrij zijn.

De veegwagen waarmee Hen van Wegberg in de gemeente de fietspaden begaanbaar houdt, is namelijk gestolen.

Reflectorpaaltjes
Van Wegberg heeft in Berkelaar zijn eigen schoonmaakbedrijfje. Met de omgebouwde, 20 jaar oude Mercedes Sprinter hield hij niet alleen de fietspaden modder- en ijsvrij, maar maakte hij bijvoorbeeld ook reflectorpaaltjes langs de weg schoon.

Aan de straat
"Maandagavond stond de veegwagen nog gewoon aan de straat", vertelt Van Wegberg. "Normaal staat 'ie op de binnenplaats waar ik bewakingscamera's heb, maar vanwege werkzaamheden kon dat niet. Dinsdagmorgen was de veegwagen verdwenen." De schoonmaker heeft aangifte van de diefstal gedaan, zo vertelt hij. Van de verzekering kreeg hij te horen dat de diefstal niet wordt vergoed. "Omdat hij aan de weg stond, krijg ik niks terug", aldus Van Wegberg.

Brood
Een bericht over de diefstal op Facebook is dinsdagavond al een kleine 100 keer gedeeld. "Ik hoop dat mensen de wagen nog ergens zien rijden en dat ik hem terugkrijg", zegt Van Wegberg. "Ik hoop het echt. Ik verdien met die wagen mijn brood!"

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen