Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonmaken waterleiding: mogelijk chloorsmaak en -geur

Geplaatst opmaandag 16 augustus 2021 - 11:07

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) gaat de transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren de komende dagen schoonmaken met chloorbleekloog. Dit kan ervoor zorgen dat het drinkwater naar chloor ruikt en smaakt.

De hoeveelheid achtergebleven chloordeeltjes in het drinkwater is niet schadelijk voor de gezondheid, benadrukt WML. Zelfs in hele kleine hoeveelheden is chloor namelijk al direct te ruiken en proeven.

Schoonspoelen
De drinkwaterproductielocatie in Roosteren is als gevolg van de wateroverlast in juli nog steeds buiten bedrijf. Het lukt WML niet om de systemen en transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren goed genoeg te reinigen, met alleen water. Om alle schadelijke bacteri├źn te verwijderen, moet nu chloorbeekloog gebruikt worden.

De reinigingswerkzaamheden vinden plaats van maandag 10:00 uur tot en met woensdag 10:00 uur.

Maatregelen
Met de chloorbleekloog wordt de transportleiding van binnenuit gereinigd. Het reinigingsmiddel wordt vervolgens opgevangen, geneutraliseerd en verantwoord afgevoerd, belooft WML.

De systemen en transportleiding zijn tijdens de werkzaamheden extra beveiligd en geïsoleerd van het drinkwaternet. Toch kunnen inwoners van Stein, Beek, Meerssen en delen van Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Beekdaelen, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem chloor proeven of ruiken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen