Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonmaken waterleiding: mogelijk chloorsmaak en -geur

Geplaatst opmaandag 16 augustus 2021 - 11:07

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) gaat de transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren de komende dagen schoonmaken met chloorbleekloog. Dit kan ervoor zorgen dat het drinkwater naar chloor ruikt en smaakt.

De hoeveelheid achtergebleven chloordeeltjes in het drinkwater is niet schadelijk voor de gezondheid, benadrukt WML. Zelfs in hele kleine hoeveelheden is chloor namelijk al direct te ruiken en proeven.

Schoonspoelen
De drinkwaterproductielocatie in Roosteren is als gevolg van de wateroverlast in juli nog steeds buiten bedrijf. Het lukt WML niet om de systemen en transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren goed genoeg te reinigen, met alleen water. Om alle schadelijke bacteri├źn te verwijderen, moet nu chloorbeekloog gebruikt worden.

De reinigingswerkzaamheden vinden plaats van maandag 10:00 uur tot en met woensdag 10:00 uur.

Maatregelen
Met de chloorbleekloog wordt de transportleiding van binnenuit gereinigd. Het reinigingsmiddel wordt vervolgens opgevangen, geneutraliseerd en verantwoord afgevoerd, belooft WML.

De systemen en transportleiding zijn tijdens de werkzaamheden extra beveiligd en geïsoleerd van het drinkwaternet. Toch kunnen inwoners van Stein, Beek, Meerssen en delen van Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Beekdaelen, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem chloor proeven of ruiken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen