Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonmaken waterleiding: mogelijk chloorsmaak en -geur

Geplaatst opmaandag 16 augustus 2021 - 11:07

Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) gaat de transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren de komende dagen schoonmaken met chloorbleekloog. Dit kan ervoor zorgen dat het drinkwater naar chloor ruikt en smaakt.

De hoeveelheid achtergebleven chloordeeltjes in het drinkwater is niet schadelijk voor de gezondheid, benadrukt WML. Zelfs in hele kleine hoeveelheden is chloor namelijk al direct te ruiken en proeven.

Schoonspoelen
De drinkwaterproductielocatie in Roosteren is als gevolg van de wateroverlast in juli nog steeds buiten bedrijf. Het lukt WML niet om de systemen en transportwaterleiding tussen Roosteren en Susteren goed genoeg te reinigen, met alleen water. Om alle schadelijke bacteriën te verwijderen, moet nu chloorbeekloog gebruikt worden.

De reinigingswerkzaamheden vinden plaats van maandag 10:00 uur tot en met woensdag 10:00 uur.

Maatregelen
Met de chloorbleekloog wordt de transportleiding van binnenuit gereinigd. Het reinigingsmiddel wordt vervolgens opgevangen, geneutraliseerd en verantwoord afgevoerd, belooft WML.

De systemen en transportleiding zijn tijdens de werkzaamheden extra beveiligd en geïsoleerd van het drinkwaternet. Toch kunnen inwoners van Stein, Beek, Meerssen en delen van Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Beekdaelen, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en Gulpen-Wittem chloor proeven of ruiken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen