Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonmaakbedrijf opent eigen teststraat in Elsloo

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 22:07

ADG dienstengroep, waartoe ook schoonmaakbedrijf Asito behoort, opent deze week een eigen teststraat in Elsloo waar medewerkers zich kunnen laten testen op het coronavirus.

Dat bevestigt ADG maandag aan Het Financieele Dagblad.

In totaal opent ADG op zestien plaatsen in Nederland een teststraat. De achterliggende gedachte is om het eigen personeel weer sneller aan het werk te krijgen na een vermoeden van een coronabesmetting. Het gaat om ruim 42.000 medewerkers van de ADG Dienstengroep, een van de grootste bedrijven actief in de schoonmaak en facilitymanagement.

Kosten
Voor de teststraat in Elsloo worden nog medewerkers gezocht. De locatie zal twee tot drie dagen per week opengaan, per dag steeds voor een blok van twee uur. Er zijn 6000 door het RIVM goedgekeurde testen ingekocht, met een optie op nog een 6000 stuks. Hoewel de testservice vele tonnen gaat kosten, zullen de resultaten volgens ADG zorgen voor een positieve balans.

Sneltesten
De dienstengroep volgt met dit initiatief een trend onder bedrijven die commerciële testlocaties voor zichzelf en andere bedrijven opzetten. Vaak wordt daarbij gebruikgemaakt van sneltesten. Het gaat dan om de zogeheten LAMP-test van TNO. De uitslag daarvan is binnen drie kwartier tot een uur bekend. Ook wordt gebruikgemaakt van een blaastest die binnen een minuut aantoont of iemand is besmet.

De overheid heeft aangekondigd om naast de commerciële teststraten nog eens zeven snelteststraten door Defensie te laten inrichten. Het is nog niet bekend op welke locaties deze komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen