Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoonmaak Roermond hervat

Geplaatst opdonderdag 18 december 2014 - 8:59

De schoonmaakploegen in Roermond zijn donderdagochtend weer aan de slag gegaan.

Een gebied van zo'n 4,6 vierkante kilometer werd woensdag in de stad besmet met asbest als gevolg van een grote brand in twee loodsen met boten.

2000 vierkante meter
De winterstalling was voorzien van een dak van tweeduizend vierkante meter asbestplaten, dat door de hitte vlam vatte en verpulverde. De stukjes asbest werden door de rook meegenomen en dwarrelden vooral in de binnenstad neer.

Tot zaterdag
Een gespecialiseerd bedrijf is sinds woensdag bezig met de grote schoonmaak, die zaterdag moet zijn afgerond. Dan gaan ook de nu gesloten winkels in de binnenstad weer open. Overigens houdt niet elke zaak aan de noodverordening om gesloten te blijven.

Binnenstad als laatste
De schoonmakers concentreren zich op het station en de wegen. Die moeten eerst schoon, zodat het verkeer weer op gang kan komen. Daarna komt de binnenstad aan de beurt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Asbest Roermond
Roermond: van brand naar asbestramp
Opruimen asbest Roermond bij daglicht hervat
Schade door asbestcrisis voor eigen verzekering
'Geen paniek om asbest in ventilatiesysteem'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen