Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoolleiders: ontruiming voor meer salaris

Geplaatst opzaterdag 1 september 2018 - 9:34

Alle schoolleiders in Nederland moeten op 12 september om 09.00 uur hun jaarlijkse ontruimingsoefening houden, met brandalarm.

Alle leerlingen moeten dan de school uit en daarmee luiden de (adjunct-)directeuren van basisscholen de noodklok. Zij willen betere salarissen.

Vooruit
Er werd afgelopen schooljaar ook al meerdere malen gestaakt door de leraren. In Limburg werd er onder andere afgelopen 13 april nog het werk neergelegd. In juni werd een nieuwe cao afgesloten voor onderwijzend personeel. Maar volgens de Algemene Vereniging Schoolleiders gaan directeuren en adjunct-directeuren er in die cao een stuk minder op vooruit dan onderwijzers.

Loonkloof
Daarom komen ze in actie voor meer geld en minder werkdruk.
Ondanks dat een ruime meerderheid van de leden van onderwijsvakbonden instemde met die nieuwe cao voor het basisonderwijs, blijven onderwijzers actievoeren om de loonkloof met het voortgezet onderwijs dicht te krijgen. Op woensdag 12 september staan weer estafettestakingen op het programma, dit keer in Zeeland en Zuid-Holland.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen