Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoolkinderen leren spelenderwijs internet kennen

Geplaatst opdinsdag 28 oktober 2014 - 17:09

Bijna 140 Limburgse klassen doen mee aan MediaMasters 2014, een game voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Door dit spel leren kinderen goed om te gaan met internet en sociale media. De game wordt in heel Nederland gespeeld in de week van de Mediawijsheid, van 21-28 november.

Bewust
"Wat kan allemaal met internet en sociale media en welke gevolgen heeft het? Daar moeten de leerlingen zich van bewust zijn", zegt docent en ict’er Wouter Smits van De Kemp (school en kinderopvang) in Egchel.

Punten verdienen
In de spelweek analyseren de kinderen nieuwsberichten, bedenken ze media-acties en zoeken ze online informatie. Overal kunnen ze punten mee verdienen. Vorig jaar deden er 116 Limburgse groepen mee, het jaar daarvoor 38.

Vorig jaar werd groep 8 van OBS De Kring uit Beek de provinciale winnaar. Als prijs mocht de klas een film maken voor een festival van Unicef.

Snel zijn
Klassen die nog mee willen doen aan MediaMasters 2014 moeten snel zijn. Over twee dagen sluit de inschrijftermijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Limburgse basisscholen: 'verhoog budget met 25 procent'
Binnen vijf jaar tablets op de basisschool
Scholen onderzoeken les met tablets
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen