Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Schoolgebouwen Hoensbroek voor dik 20 miljoen verbouwd

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 17:40

Het Sint-Janscollege in Hoensbroek wordt voor ruim twintig miljoen euro verbouwd en deels herbouwd.

De schoolgebouwen verkeren in slechte staat en gelden als sterk verouderd. Ze zijn bovendien alleen geschikt voor klassikaal onderwijs. Hedendaags onderwijs vraagt om meer flexibel gebruik van ruimte.

Overeenstemming
H
oewel de gemeenteraad nog groen licht moet geven, hebben Heerlen en scholenbestuur LVO al overeenstemming over de kosten bereikt: Heerlen draagt 16 miljoen euro bij, het LVO 4,3 miljoen. De gebouwen worden deels gestript en gerenoveerd, een ander deel wordt gesloopt en herbouwd.

Duurzamer
Wethouder Jordy
Clemens (SP): "De gebouwen moeten beduidend duurzamer worden. In samenwerking met de IBA wordt gekeken of ze energieneutraal kunnen worden gemaakt."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

School Onderwijs Kind
Bibliotheek in Heerlen schenkt boeken aan AZC
Nazorg Emmacollege na dodelijk scooterongeluk Geleen
Zelfdoding docent Broekland Hoensbroek na alcoholincident
Een miljoen voor restauratie Thermen Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen