Overslaan en naar de inhoud gaan

School zet deuren open voor toekomstige juffen en meesters

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 17:48

Een bescheiden salaris en een hoge werkdruk weerhoudt toekomstige pabo-studenten er niet van om leraar te willen worden.

Op basisschool De Meent in Leunen konden middelbare scholieren van het Raayland College in Venray donderdag proeven hoe het is om voor de klas te staan. Volgens directeur Karin Buskens was de belangstelling groot. "De scholieren vroegen niet eens of ze er een punt voor kregen."

Stakingsdag
Volgens directeur Buskens wordt bekeken of het mogelijk is om deze lessen niet alleen te geven als er een stakingsdag is. Vrijdag krijgen leerlingen van basisschool de Bongerd in Venray bezoek van scholieren die overwegen om naar de pabo te gaan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen