Overslaan en naar de inhoud gaan

School wil oordeel na beschuldiging van discriminatie

Geplaatst opwoensdag 4 april 2018 - 6:00

De Bernard Lievegoed School in Maastricht wil een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over het toelatingsbeleid van de school.

De middelbare school werd eerder beschuldigd van discriminatie vanwege een selectieve loting. Die loting was nodig, omdat het aantal aanmeldingen groter was dan het aantal beschikbare plekken.

Meer meisjes
De school wil een gelijke verdeling van jongens en meisjes in de klas. Omdat zich meer meisjes dan jongens hadden aangemeld, werd alleen geloot onder de meisjes. Jongens werden sowieso toegelaten. Volgens de Anti Discriminatie Voorziening Limburg overtreedt de school de wet door selectief te loten.

Lees ook: 'Maastrichtse school discrimineert meisjes'

Geen discriminatie
De directie van de school is na de beschuldiging een gesprek aangegaan met het
anti-discriminatiebureau. De school vindt nog steeds dat ze niet discrimineert. Zij wil de zaak daarom laten beoordelen door het College voor de Rechten van Mens. Eventuele vervolgstappen wil de school af laten hangen van het besluit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen