Overslaan en naar de inhoud gaan

School Roermond maandag gesloten na coronabesmetting

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 18:40

De Roermondse basisschool De Brink houdt maandag de deuren gesloten.

Dat heeft het schoolbestuur zondag laten weten aan de ouders van de leerlingen.

Uit voorzorg dicht
Reden is een coronabesmetting bij een van de medewerkers van de school, die vrijdag aan het licht was gekomen. De medewerker zou 'heel milde klachten' hebben en blijft de komende twee weken thuis. De GGD heeft onderzoek ingesteld of andere medewerkers van de school het virus ook bij zich dragen, maar omdat die uitslagen zondagavond nog niet bekend waren, heeft de school besloten uit voorzorg maandag de deuren gesloten te houden.

Lees ook: Coronabesmetting op Roermondse basisschool: nog geen sluiting

Overleg
"Voor ons een zware en moeilijke beslissing, maar we moeten kiezen voor zekerheid en de risico’s zo minimaal mogelijk houden", laat het schoolbestuur weten in een brief aan de ouders. Maandag zal in overleg met de GGD worden gekeken welke maatregelen verder nodig zijn. Dan zullen ook andere medewerkers van de school de gelegenheid krijgen zicht te laten testen. Eventuele nieuwe besluiten zullen maandagavond aan de ouders per brief kenbaar gemaakt worden.

Lees ook: Les op afstand na coronabesmettingen school Eygelshoven

De Veldhof
Basisschool de Brink is de tweede school in korte tijd waar een coronageval gemeld werd. Eerder deze week waren er al vier besmettingen op basisschool De Veldhof in Eygelshoven. Daar heeft de GGD besloten de school dicht te houden en over te gaan op digitaal onderwijs.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen