Overslaan en naar de inhoud gaan

School Roermond: extra aandacht voor psychische problemen

Geplaatst opwoensdag 8 november 2017 - 18:19

Het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond gaat meer aandacht besteden aan leerlingen met psychische problemen.

Leraren hebben vaak te weinig tijd om met leerlingen te praten. Ook ontbreekt vaak de kennis om de problemen te herkennen.

Zelfdoding
Op de school vonden enkele jaren geleden twee zelfdodingen vlak na elkaar plaats. Dat heeft grote impact op de hele school. Het jeugd- en jongerenwerk in Roermond is een project gestart om docenten te leren omgaan met leerlingen met problemen.

Volgens projectleider Petra Ritzen van het jeugd- en jongerenwerk starten binnenkort meer Limburgse scholen een project om aandacht te geven aan dit probleem. Doel van het project is om het aantal zelfdodingen onder jongeren naar 0 te brengen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen