Overslaan en naar de inhoud gaan

School moet 'pestende' leerling van rechter weer toelaten

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 17:01

Een 16-jarige leerling van het Citaverde College in Horst wordt op last van de rechter weer toegelaten tot de school.

Citaverde moet de moeder van de jongen 500 euro betalen voor iedere dag dat hij geen onderwijs kan volgen.

Geschorst
De jongen, die kampt met de stoornis PDD-NOS, startte in 2013 met zijn vmbo-opleiding aan het Citaverde College in Horst. In een uitspraak van de Rechtbank Limburg staat dat de jongen tussen juni 2014 en juni 2015 een aantal keer door Citaverde werd geschorst vanwege pesten, spijbelen en fysiek geweld tegen medeleerlingen. Op 5 februari dit jaar zou de jongen een scholier mishandeld hebben omdat hij dacht dat diegene zijn vriendin probeerde af te pakken.

Kort geding
Volgens de school is de leerling beter op zijn plaats binnen de Bovenschoolse Zorgvoorziening (BZV) in Blerick. Daar zou onderzocht kunnen worden welke onderwijsvorm het beste is voor de jongen. Zijn moeder spande echter een kort geding aan tegen de school waarin ze eiste dat haar zoon weer toegelaten zou worden tot het Citaverde College. De rechtbank vindt dat de school onvoldoende grond had de onderwijsvorm en plaats waar dit gegeven wordt, ingrijpend te wijzigen.

Uitspraak
Bestuursvoorzitter Jan-Pieter Janssen van Citaverde laat weten gehoor te geven aan de uitspraak van de rechter. "Hij heeft alleen een tijd geen onderwijs gevolgd, dus we zullen een aangepast programma opstellen." De school wil dit dinsdagochtend met de leerling en zijn moeder bespreken.

Zorgen
In de uitspraak van de rechtbank staat dat Citaverde zich zorgen maakt om de veiligheid van andere leerlingen. Janssen laat weten hier bij het opstellen van het lesprogramma van de jongen rekening mee te houden. Hij wil niet zeggen hoe Citaverde dit gaat doen.

Goed gesprek
Volgens Peter Boelens, advocaat van de jongen en zijn moeder, zijn de in de uitspraak opgesomde voorvallen deels niet waar. "Bovendien gebeurt op een school altijd wel wat. De kwestie van begin dit jaar had met een goed gesprek opgelost kunnen worden." Op deze uitspraken wil Janssen niet reageren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste gezonde school met genotsmiddelenpreventie
Citaverde College viert honderdste verjaardag
Limburg viert eeuw agrarisch onderwijs
Citaverde onderzoekt verhuizing paardenopleiding
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen