Overslaan en naar de inhoud gaan

School moet 'pestende' leerling van rechter weer toelaten

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 17:01

Een 16-jarige leerling van het Citaverde College in Horst wordt op last van de rechter weer toegelaten tot de school.

Citaverde moet de moeder van de jongen 500 euro betalen voor iedere dag dat hij geen onderwijs kan volgen.

Geschorst
De jongen, die kampt met de stoornis PDD-NOS, startte in 2013 met zijn vmbo-opleiding aan het Citaverde College in Horst. In een uitspraak van de Rechtbank Limburg staat dat de jongen tussen juni 2014 en juni 2015 een aantal keer door Citaverde werd geschorst vanwege pesten, spijbelen en fysiek geweld tegen medeleerlingen. Op 5 februari dit jaar zou de jongen een scholier mishandeld hebben omdat hij dacht dat diegene zijn vriendin probeerde af te pakken.

Kort geding
Volgens de school is de leerling beter op zijn plaats binnen de Bovenschoolse Zorgvoorziening (BZV) in Blerick. Daar zou onderzocht kunnen worden welke onderwijsvorm het beste is voor de jongen. Zijn moeder spande echter een kort geding aan tegen de school waarin ze eiste dat haar zoon weer toegelaten zou worden tot het Citaverde College. De rechtbank vindt dat de school onvoldoende grond had de onderwijsvorm en plaats waar dit gegeven wordt, ingrijpend te wijzigen.

Uitspraak
Bestuursvoorzitter Jan-Pieter Janssen van Citaverde laat weten gehoor te geven aan de uitspraak van de rechter. "Hij heeft alleen een tijd geen onderwijs gevolgd, dus we zullen een aangepast programma opstellen." De school wil dit dinsdagochtend met de leerling en zijn moeder bespreken.

Zorgen
In de uitspraak van de rechtbank staat dat Citaverde zich zorgen maakt om de veiligheid van andere leerlingen. Janssen laat weten hier bij het opstellen van het lesprogramma van de jongen rekening mee te houden. Hij wil niet zeggen hoe Citaverde dit gaat doen.

Goed gesprek
Volgens Peter Boelens, advocaat van de jongen en zijn moeder, zijn de in de uitspraak opgesomde voorvallen deels niet waar. "Bovendien gebeurt op een school altijd wel wat. De kwestie van begin dit jaar had met een goed gesprek opgelost kunnen worden." Op deze uitspraken wil Janssen niet reageren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste gezonde school met genotsmiddelenpreventie
Citaverde College viert honderdste verjaardag
Limburg viert eeuw agrarisch onderwijs
Kinderopvangorganisaties Horst aan de Maas samen
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen