Overslaan en naar de inhoud gaan

School in Horn krijgt plaquette van Apple

Geplaatst opwoensdag 21 juni 2017 - 22:35

D66-gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs heeft op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn een speciale Apple-plaquette onthuld.

Het gaat om de Apple Distinguished School-plaquette. Die gaat naar scholen die zich sterk bezig houden met de toepassing van technologie in het onderwijs. Daarbij gaat het met name om het werken met de iPad.

Drie in Nederland
Wereldwijd zijn er 400 scholen met een dergelijk
predikaat. Drie daarvan liggen in Nederland. Behalve in Horn zijn die gevestigd in Maarssen en Haarlem. Gedeputeerde Teunissen deed de onthulling van de plaquette samen met de wethouders van onderwijs van Leudal en Maasgouw.

Uitstraling
De school spreekt van een unieke prestatie met een positieve uitstraling voor Limburg.
Gedeputeerde Teunissen noemt het mooi om te zien dat Sint Ursula goed op weg is om zijn leerlingen voor te bereiden op de toekomst. "Kinderen worden in de toekomst misschien geen heftruckchauffeur meer maar drone-piloot en gaan naar hun werk in zelfrijdende bussen", aldus de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Leerling St. Ursula Horn op school gearresteerd
Buitenlandse interesse voor iPadklassen in Horn
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen