Overslaan en naar de inhoud gaan

School in Horn krijgt plaquette van Apple

Geplaatst opwoensdag 21 juni 2017 - 22:35

D66-gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs heeft op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn een speciale Apple-plaquette onthuld.

Het gaat om de Apple Distinguished School-plaquette. Die gaat naar scholen die zich sterk bezig houden met de toepassing van technologie in het onderwijs. Daarbij gaat het met name om het werken met de iPad.

Drie in Nederland
Wereldwijd zijn er 400 scholen met een dergelijk
predikaat. Drie daarvan liggen in Nederland. Behalve in Horn zijn die gevestigd in Maarssen en Haarlem. Gedeputeerde Teunissen deed de onthulling van de plaquette samen met de wethouders van onderwijs van Leudal en Maasgouw.

Uitstraling
De school spreekt van een unieke prestatie met een positieve uitstraling voor Limburg.
Gedeputeerde Teunissen noemt het mooi om te zien dat Sint Ursula goed op weg is om zijn leerlingen voor te bereiden op de toekomst. "Kinderen worden in de toekomst misschien geen heftruckchauffeur meer maar drone-piloot en gaan naar hun werk in zelfrijdende bussen", aldus de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Leerling St. Ursula Horn op school gearresteerd
Buitenlandse interesse voor iPadklassen in Horn
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen