Overslaan en naar de inhoud gaan

School in Horn krijgt plaquette van Apple

Geplaatst opwoensdag 21 juni 2017 - 22:35

D66-gedeputeerde Hans Teunissen van Onderwijs heeft op scholengemeenschap Sint Ursula in Horn een speciale Apple-plaquette onthuld.

Het gaat om de Apple Distinguished School-plaquette. Die gaat naar scholen die zich sterk bezig houden met de toepassing van technologie in het onderwijs. Daarbij gaat het met name om het werken met de iPad.

Drie in Nederland
Wereldwijd zijn er 400 scholen met een dergelijk
predikaat. Drie daarvan liggen in Nederland. Behalve in Horn zijn die gevestigd in Maarssen en Haarlem. Gedeputeerde Teunissen deed de onthulling van de plaquette samen met de wethouders van onderwijs van Leudal en Maasgouw.

Uitstraling
De school spreekt van een unieke prestatie met een positieve uitstraling voor Limburg.
Gedeputeerde Teunissen noemt het mooi om te zien dat Sint Ursula goed op weg is om zijn leerlingen voor te bereiden op de toekomst. "Kinderen worden in de toekomst misschien geen heftruckchauffeur meer maar drone-piloot en gaan naar hun werk in zelfrijdende bussen", aldus de gedeputeerde.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt incident op middelbare school in Horn
Leraar school Horn verdacht van 'onacceptabel' gedrag
Leerling St. Ursula Horn op school gearresteerd
Buitenlandse interesse voor iPadklassen in Horn
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen