Overslaan en naar de inhoud gaan

School heeft moeite met verwijten van nabestaanden

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 19:23

Het Grotius College in Heerlen heeft grote moeite met de beschuldigingen van de familie van Tharukshan Selvam.

De school wil eerst een grondig onderzoek voordat leerlingen worden aangewezen als dader. Dat zegt de voorzitter van de scholenkoepel LVO Parkstad in het L1-programma AvondGasten.

Niet aanwezig
De familie van de 15-jarige jongen die zelfmoord pleegde is vrijdagochtend niet aanwezig bij de herdenking op de school. "Wij zetten geen stap in het gebouw dat heeft geleid tot zijn dood", zei de broer van Tharukshan tegen L1.

Lees ook: 'Wij zetten geen stap in gebouw dat leidde tot zijn dood'

Emotie
De schooldirecteur begrijpt de emotie, maar heeft moeite met de beschuldigingen. "Dat Tharukshan gepest werd neem ik voor waarheid aan, maar dat er gewezen wordt naar bepaalde leerlingen zou ik graag onderzocht willen hebben", aldus Frank Schings. Hij heeft de politie gevraagd om onderzoek te doen.

Welkom
Bij de herdenking vrijdagochtend zijn alle docenten en leerlingen welkom. Ook de vier leerlingen die online werden aangewezen als dader, zijn hierbij aanwezig. "Ze zijn uitgenodigd en vinden het ook fijn om erbij te zijn", zegt Schings. "Er is niet constant ruzie geweest. Dit is gewoon ontzettend uit de hand gelopen."

Meer
De school denkt dat er meer aan de hand was dan alleen de pesterijen. "Met 1000 leerlingen heb je 1000 informatiebronnen. Je moet alle informatie die je krijgt onderzoeken." Welke informatie de school heeft, wil voorzitter Schings niet zeggen. Komende weken wordt dat verder onderzocht.

Lees alle berichten over de tragische dood van Tharukshan Selvam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rol voor Grotius College bij uitvaart van Tharukshan
'Ook leerlingen van andere scholen betrokken bij pesten'
Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier
Zondag stille tocht voor overleden scholier Tharukshan
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen