Overslaan en naar de inhoud gaan

School heeft moeite met verwijten van nabestaanden

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 19:23

Het Grotius College in Heerlen heeft grote moeite met de beschuldigingen van de familie van Tharukshan Selvam.

De school wil eerst een grondig onderzoek voordat leerlingen worden aangewezen als dader. Dat zegt de voorzitter van de scholenkoepel LVO Parkstad in het L1-programma AvondGasten.

Niet aanwezig
De familie van de 15-jarige jongen die zelfmoord pleegde is vrijdagochtend niet aanwezig bij de herdenking op de school. "Wij zetten geen stap in het gebouw dat heeft geleid tot zijn dood", zei de broer van Tharukshan tegen L1.

Lees ook: 'Wij zetten geen stap in gebouw dat leidde tot zijn dood'

Emotie
De schooldirecteur begrijpt de emotie, maar heeft moeite met de beschuldigingen. "Dat Tharukshan gepest werd neem ik voor waarheid aan, maar dat er gewezen wordt naar bepaalde leerlingen zou ik graag onderzocht willen hebben", aldus Frank Schings. Hij heeft de politie gevraagd om onderzoek te doen.

Welkom
Bij de herdenking vrijdagochtend zijn alle docenten en leerlingen welkom. Ook de vier leerlingen die online werden aangewezen als dader, zijn hierbij aanwezig. "Ze zijn uitgenodigd en vinden het ook fijn om erbij te zijn", zegt Schings. "Er is niet constant ruzie geweest. Dit is gewoon ontzettend uit de hand gelopen."

Meer
De school denkt dat er meer aan de hand was dan alleen de pesterijen. "Met 1000 leerlingen heb je 1000 informatiebronnen. Je moet alle informatie die je krijgt onderzoeken." Welke informatie de school heeft, wil voorzitter Schings niet zeggen. Komende weken wordt dat verder onderzocht.

Lees alle berichten over de tragische dood van Tharukshan Selvam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ook leerlingen van andere scholen betrokken bij pesten'
Rol voor Grotius College bij uitvaart van Tharukshan
Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier
Zondag stille tocht voor overleden scholier Tharukshan
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen