Overslaan en naar de inhoud gaan

School heeft moeite met verwijten van nabestaanden

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 19:23

Het Grotius College in Heerlen heeft grote moeite met de beschuldigingen van de familie van Tharukshan Selvam.

De school wil eerst een grondig onderzoek voordat leerlingen worden aangewezen als dader. Dat zegt de voorzitter van de scholenkoepel LVO Parkstad in het L1-programma AvondGasten.

Niet aanwezig
De familie van de 15-jarige jongen die zelfmoord pleegde is vrijdagochtend niet aanwezig bij de herdenking op de school. "Wij zetten geen stap in het gebouw dat heeft geleid tot zijn dood", zei de broer van Tharukshan tegen L1.

Lees ook: 'Wij zetten geen stap in gebouw dat leidde tot zijn dood'

Emotie
De schooldirecteur begrijpt de emotie, maar heeft moeite met de beschuldigingen. "Dat Tharukshan gepest werd neem ik voor waarheid aan, maar dat er gewezen wordt naar bepaalde leerlingen zou ik graag onderzocht willen hebben", aldus Frank Schings. Hij heeft de politie gevraagd om onderzoek te doen.

Welkom
Bij de herdenking vrijdagochtend zijn alle docenten en leerlingen welkom. Ook de vier leerlingen die online werden aangewezen als dader, zijn hierbij aanwezig. "Ze zijn uitgenodigd en vinden het ook fijn om erbij te zijn", zegt Schings. "Er is niet constant ruzie geweest. Dit is gewoon ontzettend uit de hand gelopen."

Meer
De school denkt dat er meer aan de hand was dan alleen de pesterijen. "Met 1000 leerlingen heb je 1000 informatiebronnen. Je moet alle informatie die je krijgt onderzoeken." Welke informatie de school heeft, wil voorzitter Schings niet zeggen. Komende weken wordt dat verder onderzocht.

Lees alle berichten over de tragische dood van Tharukshan Selvam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rol voor Grotius College bij uitvaart van Tharukshan
'Ook leerlingen van andere scholen betrokken bij pesten'
Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier
Zondag stille tocht voor overleden scholier Tharukshan
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen