Overslaan en naar de inhoud gaan

School geprezen voor leerlingen laten 'aanprutsen'

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 6:15

De Heerlense basisschool De Droomboom is genomineerd voor een TechniekTrofee. Het wetenschap- en techniekonderwijs van de school is opgevallen als 'beste voorbeeld' voor andere scholen.

De school heeft de nominatie vooral te danken aan het gegeven dat leerlingen veel ruimte krijgen voor 'aanprutsen'. Techniekcoördinator Lars Goertzen van de school stelt dat leerlingen hierdoor het meeste leren. Ook de jury van de prijs ziet dit zo.

Luister ook: Heerlense school maakt kans op Techniektrofee 2018

Geen klassikale les uit boeken
Kinderen krijgen niet langer afgebakende lessen aardrijkskunde of biologie uit een boek, maar moeten in plaats daarvan samenwerken aan een project. Het eerste project heette 'Missie naar Mars'. Leerlingen leren daarbij vanuit verschillende disciplines nadenken over wat er nodig is om Mars te koloniseren, van voeding en energie tot robotica. Goertzen: "Lesboeken worden dan niet meer als leidraad gebruikt, maar als bron om vragen van leerlingen zelf te beantwoorden."

Achterstandswijk
Basisschool De Droomboom is gelegen in Meezenbroek, een multiculturele achterstandswijk in Heerlen. Goertzen ziet dat niet als een beperking om vernieuwend onderwijs te geven. "Wij zeggen altijd: als het bij ons lukt, moet het overal lukken."

Naast de Heerlense Droomboom zijn nog een school in Warmenhuizen en in Eindhoven genomineerd in de categorie 'beste voorbeeld.' De uiteindelijke winnaar krijgt 2.500 euro. De bekendmaking is op 27 juni.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen