Overslaan en naar de inhoud gaan

School doet aangifte tegen racistische nepleraar

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 7:04

College Den Hulster in Venlo heeft aangifte gedaan tegen iemand die zich op Facebook uitgaf als docent van de school en racistische opmerkingen plaatste.

Op een account onder de naam Gerard Genker schreef de dader maandagavond op Facebook dat "ze alle kleurlingen zouden moeten uitroeien". De man presenteerde zichzelf als docent geschiedenis aan College Den Hulster. Ook zou hij een voormalig leerling zijn.

Verwijderd
Volgens de school is er op Den Hulster geen docent met de naam Gerard Genker actief. De school vroeg Facebook actie te ondernemen tegen het account. Dit werd daarna verwijderd.

Politie
Volgens directeur Iedje Heere van Den Hulster is de impact op de leerlingen miniem, omdat de berichten vrij snel door Facebook verwijderd werden. De school heeft geen idee wie er bij het account betrokken was. "Wij hebben hier afstand van gedaan. De zaak ligt nu bij de politie. Daar hoort dit thuis."

Lees ook:
Nepleraar discrimineert op Facebook: 'Misselijkmakende grap'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Camera
Venlose leraar genomineerd voor Filmleraar van het Jaar
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Venlo wil niet tornen aan vrije schoolkeuze
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen