Overslaan en naar de inhoud gaan

School doet aangifte tegen racistische nepleraar

Geplaatst opdonderdag 15 december 2016 - 7:04

College Den Hulster in Venlo heeft aangifte gedaan tegen iemand die zich op Facebook uitgaf als docent van de school en racistische opmerkingen plaatste.

Op een account onder de naam Gerard Genker schreef de dader maandagavond op Facebook dat "ze alle kleurlingen zouden moeten uitroeien". De man presenteerde zichzelf als docent geschiedenis aan College Den Hulster. Ook zou hij een voormalig leerling zijn.

Verwijderd
Volgens de school is er op Den Hulster geen docent met de naam Gerard Genker actief. De school vroeg Facebook actie te ondernemen tegen het account. Dit werd daarna verwijderd.

Politie
Volgens directeur Iedje Heere van Den Hulster is de impact op de leerlingen miniem, omdat de berichten vrij snel door Facebook verwijderd werden. De school heeft geen idee wie er bij het account betrokken was. "Wij hebben hier afstand van gedaan. De zaak ligt nu bij de politie. Daar hoort dit thuis."

Lees ook:
Nepleraar discrimineert op Facebook: 'Misselijkmakende grap'

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Camera
Venlose leraar genomineerd voor Filmleraar van het Jaar
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Venlo wil niet tornen aan vrije schoolkeuze
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen