Overslaan en naar de inhoud gaan

School deels ontruimd door vrijkomen gevaarlijke stof

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 11:25

Het Sintermeertencollege in Heerlen is dinsdagmorgen ontruimd. Er zou een gevaarlijke stof zijn vrijgekomen met een penetrante geur.

Dit gebeurde bij de kluisjes in de oostvleugel van het gebouw aan de Valkenburgerweg.

Klachten
Volgens een woordvoerder van de brandweer hadden 19 leerlingen last van de stof. Ze worden onderzocht door medisch personeel. Uit voorzorg is een deel van de leerlingen geëvacueerd, volgens directeur Paul Thönissen. Hij zegt dat het gaat om een prikkelende stof.

Naar huis
Ongeveer honderd leerlingen en personeelsleden hebben het schoolgebouw verlaten. Een deel daarvan is naar huis gestuurd.

Video: L1

Schrik
De moeder van een van de leerlingen zegt in gesprek met L1 "erg geschrokken" te zijn van de situatie.

Metingen
Een speciale eenheid van de brandweer voert metingen uit en onderzoekt hoe gevaarlijk de stof is. De schoolleiding laat op de website weten dat de leerlingen en medewerkers veilig zijn.

Een deel van de school werd dinsdag ontruimd en een aantal scholieren werd onwel
Video: L1

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen