Overslaan en naar de inhoud gaan

School blundert met cijferlijsten: leerlingen toch geslaagd

Geplaatst opdinsdag 21 juni 2016 - 16:49

Eindexamenleerlingen van het Brandenbergcollege in Landgraaf schrokken zich een hoedje toen ze hoorden dat ze gezakt waren. Onterecht, zo bleek later.

De oorzaak was een foutje in de verwerking van de cijferlijsten.

Geschrokken
Een stel vmbo-leerlingen van het Brandenbergcollege kreeg vorige week telefoon: gezakt, was de mededeling. Scholier Max Pennino schrok zich een hoedje. "Ik had juist verwacht dat ik wel geslaagd zou zijn, dus dat was wel even schrikken." James, een van zijn klasgenoten, kreeg dezelfde boodschap. "Zit je de hele dag in spanning, hoor je dan dat je gezakt bent. Daar baalde ik flink van."

Vervelend
Toen ze de volgende dag op school kwamen, bleek al het gepieker voor niets te zijn geweest. Omdat een docent voor een aantal leerlingen een oud cijfer had ingevuld, kregen de scholieren ten onrechte te horen dat ze hun eindexamen niet hadden gehaald. "Heel erg vervelend natuurlijk", realiseert schooldirecteur Bob te Braak zich. "Ik kan me goed voorstellen dat ze daar flink van geschrokken zijn."

De fout is inmiddels rechtgezet. De betrokken leerlingen hebben excuses gekregen en mogen binnenkort een bosje bloemen verwachten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen