Overslaan en naar de inhoud gaan

School Basiel de Gouw enorm opgelucht

Geplaatst opmaandag 11 januari 2016 - 22:56

Het Sint-Maartenscollege in Maastricht is enorm opgelucht dat de 14-jarige leerling weer terecht is.

​Basiel de Gouw uit Maastricht werd maandag teruggevonden in Bordeaux na een week lang vermist te zijn geweest.

Zorgen
Schooldirecteur Henny de Vries zegt tegen L1 heel blij te zijn dat Basiel gevonden is. "Je maakt je enorm veel zorgen wanneer een leerling weg is. Je vraagt je toch af wat er gebeurd is met de jongen."

Angstige week
De Vries geeft aan dat het vooral ook voor de klasgenoten van de vermiste scholier een angstige week was: "Leerlingen schrikken van zo'n vermissing en weten zich daar niet heel veel raad mee. We hebben daarom de hele week heel veel aandacht geschonken aan de klas. En ook de docenten hebben we hierin meegenomen. Ook voor hen was het een hele impact."

Begeleiding
De school zal de terugkeer van Basiel zeer zorgvuldig begeleiden. "We moeten eerst antwoord krijgen op bepaalde vragen: waarom is hij vertrokken, hoe is hij eraan toe? Voordat hij terugkomt in de klas zullen er eerst een aantal gesprekken aan voorafgaan, met Basiel en met zijn ouders. Het is belangrijk de hele situatie goed in kaart te brengen. En ook de klas moeten we daarbij goed ondersteunen."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

14-jarige Basiel de Gouw uit Maastricht vermist
Vermiste Maastrichtenaar Basiel (14) mogelijk in Spanje
Zoektocht naar Basiel in Noorbeek levert niks op
'Vermiste Basiel de Gouw gezien in Luxemburg'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen