stock middelbare school scholieren onderwijs college

Zuid-Limburg wil aantal schoolverlaters terugdringen

Gemeenten en onderwijsinstellingen in Zuid-Limburg gaan gezamenlijk de strijd aan om het aantal voortijdige schoolverlaters in het voortgezet onderwijs en op het MBO te verminderen.

Klaslokaal school lege klas corona
Leraren hebben coronavirus: basisschool dicht

Omdat een aantal leraren het coronavirus heeft, is basisschool De Wegwijzer in Heerlen de hele week gesloten.

Sintermeertencollege heerlen (31 aug 2020)
Tweede docente Heerlense school besmet met coronavirus

Een tweede docente van het Sintermeertencollege in Heerlen blijkt besmet met het coronavirus. Dat heeft de school dinsdagavond aan de ouders laten weten.

Sintermeertencollege heerlen (31 aug 2020)
Docente Heerlense school besmet met coronavirus

Een docente van het Sintermeertencollege in Heerlen is besmet met het coronavirus. Dat bevestigt John Monsewije maandagavond. Monsewije is voorzitter van het college van bestuur van de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg. De Heerlense school valt onder die onderwijskoepel.

Klaslokaal klas staking ziekte lerarentekort school basisschool
Zes procent Zuid-Limburgse leraren besmet met corona

Sinds de heropening van de basisscholen en kinderdagverblijven op 6 mei, hebben zich bij de GGD Zuid-Limburg 200 leraren laten testen op het coronavirus.

grensovergang Belgie dicht (27 april 2020)
'Nederlandse kinderen in Belgische school mogen grens over'

Nederlandse kinderen die in België op school zitten, mogen de grens weer oversteken zodra de Belgische scholen weer opengaan. Dat meldt de burgemeester van Lanaken, Marino Keulen.

Edit - Inbrekers betrapt (19 apr 2020)
Inbrekers school op heterdaad betrapt

Twee vermoedelijke inbrekers zijn zaterdag op heterdaad betrapt toen ze bezig waren een school binnen te dringen in Sittard.

Thuisleren
Ouders en scholen vrezen leerachterstanden door coronacrisis

Schoolleiders en ouders zijn tevreden over de wijze waarop het lesgeven op afstand verloopt, maar toch vrezen ze dat er door de coronacrisis leerachterstanden ontstaan.

Klaslokaal school lege klas corona
Video: basisschool Brunssum stil en verlaten door corona

De ouders van alle 410 leerlingen van De Opstap in Brunssum hebben hun kinderen maandagochtend niet naar deze basisschool gebracht.

Digitale sporthal Heerlen 11 mrt 2020
Digitale gymzaal landelijke primeur voor Heerlen

Als eerste school in het speciaal onderwijs in Nederland krijgen leerlingen van De Buitenhof in Heerlen voortaan gymles in een digitale sportzaal.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten