Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten: 'Uitbreiding terrassen is tijdelijk'

Geplaatst opzondag 31 mei 2020 - 18:52

De uitbreiding van terrassen op straten en pleinen is tijdelijk.

Dat zegt de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, zondag in L1mburg Centraal. "Er mag veel, maar dat is absoluut tijdelijk", geeft Scholten, die ook burgemeester van Venlo is, aan. Hij geeft hiermee een signaal af, maar uiteindelijk gaan gemeenten zelf over de inrichting van de openbare ruimte.

Geven en nemen
Wat Scholten betreft mag de horeca daar waar dat kan voorlopig de openbare ruimte gebruiken om terrassen op te plaatsen en hij ziet dat daar veel begrip voor is. "Het is een beetje geven en nemen. Wat ik mooi vind is dat bewoners en ondernemers samen zoeken naar een oplossing." De horeca mag na lange tijd vanaf 1 juni om 12:00 uur in de middag de deuren en terrassen weer openen.

Afstand
Om de kans op besmetting door het coronavirus te verkleinen moet er anderhalve meter afstand zijn tussen de tafels op het terras. Daardoor kunnen cafés en restaurants minder tafels kwijt op hun terras en mogen zij op veel plaatsen tijdelijk uitbreiden.

Normale situatie
"Ik denk wel dat we na de coronacrisis terug moeten naar een normale situatie", zegt Scholten. Die crisis is wat hem betreft voorbij zodra de anderhalve meter afstand tussen mensen niet meer nodig is.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen