Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten stelt noodverordening in voor Venlo

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 12:39

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft naar aanleiding van de avondklokrellen zondagavond een noodverordening ingesteld voor Venlo, Blerick en Tegelen. De noodverordening gaat meteen in.

Hij vaardigde zondagavond een noodbevel uit voor de stadsdelen Venlo en Blerick naar aanleiding van de rellen bij het station van Venlo. Maandagochtend zinspeelde Scholten al op de noodverordening in de L1 Nieuwsshow.

Lees ook: Scholten overweegt extra bevoegdheden Venlose politie

Veiligheidsrisico
Venlo, Blerick en Tegelen zijn nu ook veiligheidsrisicogebieden. De politie mag mensen aanhouden en fouilleren zonder dat daar aanleiding voor is. Dit geldt samen met de noodverordening in ieder geval zolang de avondklok is ingesteld. Vooralsnog is dat tot en met 9 februari.

Tuig
Scholten roept in een video op te stoppen met rebelleren. "Blijf thuis. Doe het voor jezelf en voor ons allemaal." Hij noemt de relschoppers 'tuig van het laagste niveau'. "We sporen je op. Je krijgt je straft en je zult er de rest van je leven last van houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen