Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten stelt noodverordening in voor Venlo

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 12:39

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft naar aanleiding van de avondklokrellen zondagavond een noodverordening ingesteld voor Venlo, Blerick en Tegelen. De noodverordening gaat meteen in.

Hij vaardigde zondagavond een noodbevel uit voor de stadsdelen Venlo en Blerick naar aanleiding van de rellen bij het station van Venlo. Maandagochtend zinspeelde Scholten al op de noodverordening in de L1 Nieuwsshow.

Lees ook: Scholten overweegt extra bevoegdheden Venlose politie

Veiligheidsrisico
Venlo, Blerick en Tegelen zijn nu ook veiligheidsrisicogebieden. De politie mag mensen aanhouden en fouilleren zonder dat daar aanleiding voor is. Dit geldt samen met de noodverordening in ieder geval zolang de avondklok is ingesteld. Vooralsnog is dat tot en met 9 februari.

Tuig
Scholten roept in een video op te stoppen met rebelleren. "Blijf thuis. Doe het voor jezelf en voor ons allemaal." Hij noemt de relschoppers 'tuig van het laagste niveau'. "We sporen je op. Je krijgt je straft en je zult er de rest van je leven last van houden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen