Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten positief over maatregelen: 'Afvlakking te zien'

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 18:22

Antoin Scholten, voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, is positief gestemd over de Nederlandse aanpak van het coronavirus tot nu toe.

Dat laat de burgemeester van Venlo weten in L1mburg Centraal.

Volgens Scholten is te zien dat de Nederlandse aanpak werkt. "We zien een afvlakking van de pieken in de ziekenhuisopnames en dat de genomen maatregelen werken", legde hij uit. "Er zit nog wel een stijging in het aantal besmettingen, maar dat was voorspeld. De piek is ook nog niet bereikt; dat gaat nog wel weken duren. Maar de situatie is nu beheersbaar. De strenge maatregelen schijnen echt te werken."

Italiaanse toestanden
Daarmee laat Scholten een ander geluid horen dan longarts Eric van Haren van het Zuyderland-ziekenhuis. Hij liet zaterdag in L1-programma AvondGasten weten te vrezen voor Italiaanse taferelen op de Nederlandse intensive cares. Van Haren zag om zich heen dat mensen de maatregelen van de overheid niet erg serieus namen en was bang dat de situatie rond het coronavirus uit de hand zou lopen.

"Anders is Code Zwart niet meer te vermijden", doelt hij op het moment dat er een tekort aan intensive care-bedden ontstaat door een te grote toestroom van nieuwe patiënten. "Ik zie de curve nog niet naar beneden afbuigen, dus als we zo doorgaan, zullen we binnen een week het piekmoment hebben."

Lees ook: Longarts Zuyderland bezorgd: 'We gaan Italië achterna'

Kentering
Volgens Scholten heeft het NL-Alert dat de overheid zondag uitstuurde, geholpen in de bewustwording van veel mensen. "Ik zie dat er een kentering plaatsvindt", legt hij uit. "Mensen nemen het virus nu veel serieuzer. Na het alert gingen veel minder mensen op pad om te recreëren."

Winkels sluiten
Of dat sms'je een laatste waarschuwing was van de overheid om een totale lockdown te voorkomen, verwacht Scholten niet. "Het zou kunnen, maar ik denk niet dat we die kant opgaan. Wel moeten we situatie blijven indammen, anders zullen de maatregelen worden aangescherpt." Volgens de voorzitter van de Veiligheidsregio moeten we dan denken aan het sluiten van winkels die niet in een eerste levensbehoefte voorzien of de winkels op zondag sluiten.

Lees hier alles over het coronavirus

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen