Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten overweegt extra bevoegdheden voor Venlose politie

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 9:07

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo overweegt om de politie in zijn stad voorlopig meer bevoegdheden te geven. "In elk geval zolang de avondklok van kracht is."

Scholten doet deze uitspraak maandagochtend in de L1 Nieuwsshow. Vanwege de ongeregeldheden in Venlo en Blerick zondagavond denkt Scholten erover na om het noodbevel dat hij zondagavond heeft afgekondigd op te nemen in de plaatselijke noodverordening. "Voor alle stedelijke gebieden van Venlo." Dan gaat het behalve om Venlo en Blerick ook om Tegelen. In Blerick is volgens Scholten met een molotovcocktail gegooid.

Kofferbakken
De politie mag dan onder meer mensen preventief fouilleren, identiteitscontroles uitvoeren en kofferbakken bekijken. De politie mag dat dan doen, zonder dat mensen ergens specifiek van verdacht worden en het is erop gericht om te voorkomen dat er opnieuw rellen uitbreken in de stad.

Camerabeelden
Volgens Scholten zijn er in Venlo zondagavond tijdens de rellen bij het station nog geen arrestaties verricht. "We hebben wel camerabeelden, die gaan we bekijken." Volgens Scholten kunnen degenen die op de beelden herkend worden erop rekenen dat de politie hen op komt halen.

In Venlo is een agent gewond geraakt nadat een een steen door een autoruit is gevlogen.

Lees ook: Arrestaties en gewonde agent bij Limburgse avondklokrellen

Veiligheidsberaad
Scholten is behalve burgemeester van Venlo ook voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Maandagmiddag vergadert hij met het Veiligheidsberaad de avondklokrellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen