Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten heet Duitsers opnieuw niet welkom

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 16:07

Namens alle vijftien burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg heeft voorzitter Antoin Scholten van de Veiligheidsregio Limburg-Noord vrijdag een brief geschreven waarin Duitsers wordt gevraagd om met Pinksteren niet naar Limburg te komen.

De open brief is gestuurd naar Duitse regionale media.

Dank voor het niet komen
Scholten, tevens burgemeester van Venlo, dankt de Duitsers dat ze gehoor hebben gegeven aan een eerdere oproep om met Hemelvaart niet in Limburg te komen winkelen. Scholten toont zich "blij en dankbaar dat u niet met velen bent gekomen". Hij wijst op het gevaar van verspreiding van het coronavirus als te veel mensen dicht bij elkaar komen.

Volhouden
"We hopen dat u dit nog even kunt volhouden", schrijft hij. "Want ook het komende pinksterweekend zal de verleiding groot zijn Noord- en Midden-Limburg te bezoeken - iets waarover we ons onder normale omstandigheden zouden verheugen. We vragen u echter als buur naar buur, om niet te komen als het niet echt nodig is."

Lees ook: Drukte Venlo valt mee, burgemeester opgelucht

Maatregelen
De veiligheidsregio maakte vrijdagavond bekend welke maatregelen met Pinksteren genomen worden om de dan gebruikelijke Duitse drukte in Venlo en Roermond in te tomen. Met Hemelvaart ontstonden er met name bij de Designer Outlet in Roermond rijen wachtende Duitse koopjesjagers, zowel voor de ingang van het merkendorp als voor de winkels zelf. De extra maatregelen die in Venlo en Roermond met Hemelvaart golden, blijven ook met Pinksteren van kracht, aldus de veiligheidsregio.

Maximaal 3000 mensen
Zo kunnen in Venlo parkeergarages en straten worden afgesloten bij te grote drukte. Bij het Outlet in Roermond mogen niet meer dan 3000 mensen naar binnen. Bij grotere drukte moeten mensen voor de ingangen wachten tot andere bezoekers weggaan. Ook in de winkels van het merkendorp moet de anderhalve meter gegarandeerd zijn. Met Hemelvaart leidde dat ertoe dat mensen soms meer dan een uur in rijen voor winkels in het winkelcentrum stonden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen