Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio

Geplaatst opwoensdag 31 december 2014 - 7:11

Burgemeester Scholten van Venlo acht de kans klein dat de 12-jarige Glaucio Ventura Tiago een verblijfsvergunning krijgt.

Scholten schreef in juni een brief aan staatssecreataris Teeven van Veiligheid en Justitie met het verzoek om nog een keer naar de situatie van Glaucio te kijken. De staatssecretaris liet dinsdag in een antwoord weten dat hij geen reden ziet om Glaucio een verblijfsvergunning te geven.

Geboren en getogen in Nederland
Glaucio is de zoon van Angolese asielzoekers. Zelf is hij geboren en getogen in Nederland. Het gezin van Glaucio is uitgeprocedeerd omdat Gláucio’s vader militair was en hij verdacht wordt van betrokkenheid bij oorlogsmisdaden in Angola.

Rechtszaak
Glaucio zei tegen L1 dat hij vond dat de burgemeester meer had kunnen doen om hem in Nederland te houden. De rechtszaak waarin Gláucio een verblijfsvergunning op basis van het kinderpardon wil afdwingen dient op 13 januari. Tot die tijd mogen Glaucio en zijn familie in het Asielzoekerscentrum in Venlo blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verhuizing gezin asielzoeker Gláucio uit Venlo nog onzeker
'Verhuizing Gláucio (12) in strijd met kinderrechten'
Staatssecretaris blijft bij besluit uitzetting Gláucio
Gezin van 13-jarige asielzoeker Gláucio mag niet blijven
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen