Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten heeft weinig hoop voor Glaucio

Geplaatst opwoensdag 31 december 2014 - 7:11

Burgemeester Scholten van Venlo acht de kans klein dat de 12-jarige Glaucio Ventura Tiago een verblijfsvergunning krijgt.

Scholten schreef in juni een brief aan staatssecreataris Teeven van Veiligheid en Justitie met het verzoek om nog een keer naar de situatie van Glaucio te kijken. De staatssecretaris liet dinsdag in een antwoord weten dat hij geen reden ziet om Glaucio een verblijfsvergunning te geven.

Geboren en getogen in Nederland
Glaucio is de zoon van Angolese asielzoekers. Zelf is hij geboren en getogen in Nederland. Het gezin van Glaucio is uitgeprocedeerd omdat Gláucio’s vader militair was en hij verdacht wordt van betrokkenheid bij oorlogsmisdaden in Angola.

Rechtszaak
Glaucio zei tegen L1 dat hij vond dat de burgemeester meer had kunnen doen om hem in Nederland te houden. De rechtszaak waarin Gláucio een verblijfsvergunning op basis van het kinderpardon wil afdwingen dient op 13 januari. Tot die tijd mogen Glaucio en zijn familie in het Asielzoekerscentrum in Venlo blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Verhuizing gezin asielzoeker Gláucio uit Venlo nog onzeker
'Verhuizing Gláucio (12) in strijd met kinderrechten'
Staatssecretaris blijft bij besluit uitzetting Gláucio
Gezin van 13-jarige asielzoeker Gláucio mag niet blijven
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen