Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholten: 'Blij dat kabinet in beroep gaat voor avondklok'

Geplaatst opdinsdag 16 februari 2021 - 18:23

Antoin Scholten, burgemeester van Venlo en voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, hoopt dat mensen toch thuisblijven ondanks het besluit van de rechter om de avondklok te schrappen.

De avondklok werd eerder dinsdag geschrapt door de rechtbank in Den Haag, omdat het geen maatregel is waarmee niet kan worden gewacht 'zoals bijvoorbeeld het geval is bij een dijkdoorbraak'. De zaak was aangespannen door protestgroep Viruswaarheid.

Niet voor niets
Scholten is blij dat het kabinet tegen de uitspraak in beroep is gegaan en een procedure is gestart om de uitspraak op te laten schorten. Daar wordt in de loop van dinsdagavond meer duidelijkheid over verwacht. "We hebben de avondklok niet voor niets", geeft Scholten aan in L1mburg Centraal. "We doen dit om het virus in toom te houden. De Engelse variant is in opkomst."

Feestjes
Ondanks dat de avondklok vooralsnog per direct van tafel is, verwacht Scholten niet dat mensen na negen uur massaal de straat opgaan. Ook carnavalsfeestjes ziet hij niet gebeuren. "De meeste mensen begrijpen dat de avondklok een middel is om van het virus af te komen. Die zullen ook nu gewoon thuisblijven", geeft de Venlose burgemeester aan. "Van carnavalsfeestjes kan sowieso geen sprake zijn, omdat we maar met maximaal één persoon samen mogen zijn buiten. Het gaat er ook niet om wat wel en niet mag, maar wat we moeten doen om dit virus te beteugelen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen