Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholieren razend enthousiast over ruimteles André Kuipers

Geplaatst opmaandag 19 juni 2017 - 16:53

Basisschoolkinderen in Weert hebben enthousiast gereageerd op het college van André Kuipers.

Maandagochtend vertelde Kuipers aan hen hoe zijn reis in de ruimte is geweest.

Heel interessant
"Ik vond het heel leuk en interessant. Nu weten we dat je niet zomaar de ruimte in kan maar daar heel veel dingen voor moet doen", zegt een van de
basisschoolleerlingen.

Lees ook: André Kuipers voor de klas in Weert

In het college vertelt Kuipers, aan de hand van zijn eigen reis, over het belang van ruimtewetenschap en hoe we ruimtetechnieken terug zien in het dagelijks leven. Ook vertelde Kuipers hoe hij het klimaat zag veranderen vanuit de ruimte.

Wetenschap en techniek
Met het project moeten kinderen enthousiast worden gemaakt over wetenschap en klimaat. De hoop is dat meer mensen bijvoorbeeld in de wetenschap op de techniek gaan werken. "Het is altijd leuk om te kijken of het heeft gewerkt", zegt Kuipers. "Dan moet je een paar jaar wachten, maar ik heb nu regelmatig dat mensen naar mij toekomen en vertellen dat ze ingenieur zijn geworden en dat ik ze enthousiast heb gemaakt. Dat is heel leuk."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

André Kuipers voor de klas in Weert
Limburgs bedrijf gaat astronauten trainen
André Kuipers 'Chriet Titulaer wàs de toekomst'
Speciaal eerbetoon aan Chriet Titulaer binnenkort op tv
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen