Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen willen opheldering van Onderbanken

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 20:19

Volgens ouders uit Bingelrade en Jabeek probeert de gemeente Onderbanken de komst van een nieuwe fusieschool te dwarsbomen.

De beide scholen uit Bingelrade en Jabeek zouden samen moeten gaan met die in Doenrade (gemeente Schinnen). De gemeente Onderbanken peilt nu of ouders uit Bingelrade en Jabeek interesse hebben in gratis vervoer naar de school in Merkelbeek.

Fusie
Door dat aanbod gaan ouders mogelijk twijfelen en kan de fusieschool op losse schroeven komen te staan. Die komt er namelijk alleen bij voldoende leerlingen. De medezeggenschapsraden van de scholen in Bingelrade en Jabeek roepen de ouders nu op meer duidelijkheid te eisen over dat gratis vervoer.

Behoefte
De schoolbesturen Kindante (Doenrade) en Innovo (Bingelrade en Jabeek) willen zeker weten of er nog steeds behoefte is aan de fusieschool en starten een peiling onder de ouders.

Meer over deze kwestie in De Limburger van zaterdag en op www.limburger.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade
Fusieschool in Doenrade
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Toch nieuwe basisschool in Doenrade
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen