Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen weer open: 'Voelt als eerste schooldag'

Geplaatst opmaandag 11 mei 2020 - 10:04

De basisscholen in Limburg hebben maandagochtend hun deuren weer geopend voor kinderen. Dat gaat met aanpassingen gepaard, om de 'anderhalvemeterklas' mogelijk te maken.

Zo komen de kinderen voorlopig in deeltijd naar school en nog niet vijf dagen per week.

'Eerste schooldag'
Op de Ursulaschool in Kerkrade voelt het een beetje als de eerste schooldag na de vakantie, zegt juf Laura: "We gaan vandaag heel rustig opstarten en even kletsen met elkaar. Horen hoe het met iedereen gaat en hoe iedereen deze gekke tijd thuis beleefd heeft".

Groep 8 matig enthousiast
Verslaggever Maurice Jessen merkte dat de kinderen in groep 8 zelf maar matig enthousiast zijn over de hervatting van het schooljaar in de klas. Op de vraag of leerling Rik er veel zin in heeft antwoordt hij: "Nou nee, ik heb niet zoveel zin. Ik zou toch liever thuis willen werken". Ook het enthousiasme van de leerling anderhalve meter achter hem blijkt matig, als hem de vraag wordt gesteld of hij het leuk vindt om zijn klasgenootjes weer te zien.

Video: L1

Toch blij
Maar dan steekt een enthousiaste leerling ook zijn vinger op: "Jaaaa, ik vind het heel leuk om naar school te gaan. Je ziet alle vriendjes weer en ook sommige vriendinnetjes!". Het jongetje vindt het alleen jammer dat hij nog niet te dicht bij zijn vriendinnetjes mag komen.

Niet knuffelen met de juf
In de lagere klassen was er duidelijk meer enthousiasme om weer naar school te gaan: daar zeiden de meeste kinderen op de Ursulaschool dat ze wel degelijk blij waren om hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Opvallend ook was dat de meeste kinderen zich heel bewust zijn van de regels die gelden: houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen goed en - heel belangrijk - niet knuffelen met de juf!

Video: L1

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen