Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen in Roermond waarschuwen ouders voor Secret-app

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 22:40

De schooldirecties van BC Broekhin en het Lyceum Schöndeln in Roermond hebben ouders en leerlingen gewaarschuwd voor de Secret-app.

Via deze app, die 'hot' is onder jongeren, wordt anoniem gescholden, gepest, beledigd en gedreigd. Volgens Rob Menting, directeur van Lyceum Schöndeln, zijn de uitingen op Secret zó erg, dat leerlingen van zijn school bij mentoren aan de bel hebben getrokken.

Alles anoniem
"Het is echt verschrikkelijk wat er via die app geroepen wordt. Omdat alles anoniem is, weten we niet zeker of leerlingen van onze school berichten via deze app verspreiden. Toch hebben we, na overleg met de politie, besloten om ouders te laten weten dat Secret bestaat", zegt Menting.

Hot
Een woordvoerder van de politie Limburg stelt dat Secret 'hot' is. "Geldt ook voor Wickr, een soortgelijke anonieme berichtenservice waar jongeren gek op zijn. Er wordt volop gewaarschuwd voor die apps." De politie kan echter weinig voor scholen doen als leerlingen elkaar anoniem bestoken met onfrisse berichten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Laptops met gegevens Roermondse scholieren gestolen
School gebruikt stuk bos als schoolplein
Brommers crossen door school als examenstunt
Eindexamenstress? Drie docenten geven tips
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen