Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen nemen maatregelen tegen tropische hitte

Geplaatst opmaandag 19 juni 2017 - 21:03
Bekijk media
  • 1
  • 1
Foto: iStock

Veel scholen in Limburg nemen maatregelen tegen de hitte.

Zo stuurt de Bernard Lievegoedschool in Maastricht alle leerlingen na 13:30 uur naar huis, omdat de temperaturen dan te hoog oplopen, met name op de bovenste verdieping.

Airco
"Daar is het echt niet vol te houden, leerlingen krijgen er last van hoofdpijn en duizeligheid", zegt directrice Janny de Vries. De school heeft al langer te kampen met dat probleem maar kosten van een airco zijn te hoog.

Tropenrooster
Ook het Connect College in Echt kiest voor een tropenrooster. Daar duren alle lessen vanaf dinsdag maar 30 minuten, Op sommige plekken worden activiteiten afgelast, zoals bijvoorbeeld de sportdag van kindcentrum Aloysius in Maastricht.

Koele lokalen
Niet alle scholen gaan over tot de invoering van een tropenrooster. Sommige schoolbesturen, zoal Gilde Opleidingen, laat die keuze aan de vestigingen zelf. De Stichting Voortgezet Onderwijs
Parkstad Limburg voert geen tropenrooster in. De lessen vinden plaats in de koelste lokalen van de school. "De examenklassen zijn al vrij, er zijn dus veel meer lokalen dan klassen zegt John Monsewije van die stichting.

Herexamens
Ook tijdens de herexamens dinsdag nemen de scholen maatregelen.
Zo proberen de scholen voor zoveel mogelijk koelte te zorgen, in de vorm van flesjes water of examenlokalen met airconditioning.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Ook OLS in Maasniel voorbereid op snoeiheet weekend
Tropenrooster in provinciehuis zonder airco
Video: Personeel koekjesfabriek start eerder vanwege hitte
Tropenjaren voor ambtenaren provincie bijna voorbij

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV