Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen: klas naar huis te sturen bij ziekte leerkracht

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 6:30

Alle basisscholen in Zuid-Limburg dreigen met het naar huis sturen van leerlingen bij ziekte van hun juf of meester.

Het vervangen van de zieke leerkrachten kost te veel geld, vinden ze.

Flexwet
De ouders van alle 43.000 basisschoolkinderen hebben een brief gekregen waarin de zes Zuid-Limburgse schoolbesturen aankondigen vanaf 1 juli hele klassen naar huis te sturen bij afwezigheid van de leerkracht. Reden voor de brief is de Flexwet die bijna een jaar geleden is ingevoerd.

Sneller vast contract
Door die wet, ook Wet werk en zekerheid (Wwz) genoemd, moeten scholen vervangers sneller een vast contract geven, ook voor korte vervangingen,en dat maakt de Flexwet duur, zeggen de schoolbesturen.

Bestoken
Ze wijzen erop dat het vinden van invallers moeilijk is. Invalkrachten weigeren vaak een kortdurende klus omdat ze liever voor een langere periode willen werken. De scholen hopen dat de ouders samen met hen de strijd aangaan tegen de Flexwet. Ze roepen de ouders op om minister Lodewijk Asscher die de wet heeft gemaakt te bestoken met protestbrieven.Een voorbeeldbrief hebben de besturen bij het schrijven aan deouders toegevoegd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse basisscholen massaal in verzet tegen flexwet
Griepgolf leidt tot problemen in het basisonderwijs
Zuid-Limburgse scholen schrijven brandbrief om flexwet
Hulp voor herkennen radicaliserende scholier
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen