Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholen in Heerlen doen mee aan afvalinzamelgame

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 9:07

Zeven middelbare scholen in Heerlen gaan zwerfafval inzamelen met speciale machines en een bijbehorende game, genaamd Canny.

5000 leerlingen beginnen daar maandag 23 november aan. De scholen krijgen speciale recyclemachines met daarop de game geïnstalleerd.

Motiveren
Dit spel moet scholieren aansporen om afval in de machine te stoppen.
Op het scherm van de machines staan highscores, die aangeven wie het meeste afval heeft weggegooid. Leerlingen kunnen via een bijbehorende webapplicatie eigen scores bekijken en een gamepersonage maken.

Bespreekbaar
Canny moet studenten op een positieve manier leren om afval weg te gooien, zegt ontwikkelaar Bart Temme. "Met de game wordt goed gedrag constant beloond en kunnen we op een ludieke manier de afvalproblematiek bespreekbaar maken."

Foto: Canny

Ontwikkelen
De ontwikkelaars zullen continu in de gaten houden hoe het spel wordt gespeeld, om Canny - een pilotproject - op basis hiervan verder te ontwikkelen. Zo willen de makers manieren vinden om de game leuker te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Negen miljoen voor gaming-project Open Universiteit
Online-slagveld verplaatst naar Heerlense schoolpleinen
Limburgers tweede bij gamewedstrijd in Hollywood
Basisschoolkinderen Heerlen knappen het vuile werk op
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen